malinsgravidblogg.blogg.se

23 årig mamma som bor i Strömsholm.

Bebisprylar

Bebisshopping, Graviditet nr 2 Permalink0

Hej på er! Nu tänkte jag skriva lite om bebisgrejer. Det kliar i fingrarna på mig när jag tänker på att organisera och handla. Tyvär räcker tiden inte riktigt till. Helst inte när Andreas är på semester.. men strunt samma. Tänkte skriva lite om vad vi redan har och vad vi behöver köpa.

1. Bebiskläder. Såklart så behöver bebisen kläder. Som tur är har vi ju ju redan Kartongvis med bebiskläder från Ida. Dock är Idas små kläder anpassade efter sommaren. Denna bebis är beräknad att komma på vintern. Så handla varmare kläder kommer vi behöva göra.

2. Salvor och diverse "apoteksgrejer". Vi har en hel låda med stjärtsalvor, puder, nässug och termometer. Så sånt behöver vi inte köpa.

3. Babysitter, babygym och babynest. Allt sånt är sparat från Ida så det behöver vi inte heller köpa.

4. Vagn och babyskydd. Vi har ju både vagn och babyskydd, men eftersom vi kommer ha två småkottar så behöver vi en dubbelvagn. Förmodligen så kommer vi köpa en Emmaljunga double Viking.

5. Bedsidecrib. Denna gången ska jag vänja bebisen med "egen säng" lite snabbare, därför köpte jag ett bedsidecrib begagnat som jag visade här om dagen.

6. Ergobaby bärsele. Kommer verkligen behöva ha händerna fria ibland eftersom jag kommer vara själv med både Ida och en nyfödd. Beställde ett ergobaby bärsele här om dagen och jag hoppas verkligen att det ska kännas bra. Hade ett babybjörn bärsele till Ida som jag typ aldrig använde pga att det var så sjukt oskönt att ha det på sig.

7. Skötbord. Sålde skötbordet efter Ida för att hon hatade verkligen att ligga där till slut. Denna gången kommer jag nog köpa en enkel variant som vi kan ha i badrummet. Har kollat på några ihopfällbara som jag tror skulle kunna funka.

8. Filtar, handdukar, snuttis, nappar. Ida har två varma favoritfiltar som hon har sovit med iprincip varje natt sen hon föddes. Känner att jag måste beställa en sån filt till lillbebis också. Handdukar och andra "småsaker" kommer vi nog köpa i Ullared om vi åker dit i Augusti.

Ja det var vell ungefär det. Eller är det nånting viktigt jag har glömt? Nu gäller det bara att rensa och fixa iordning här hemma. Har en hel garderob som är proppfylld med ytterjackor och annat skit (bebisgrejerna är dock inte skit). Känner att den verkligen måste rensas ORDENTLIGT inom snar framtid. Inte för att det är bråttom eller nått.. Men det känns alltid bäst att ta tag i saker så de blir gjorda. Gillar inte att skjuta upp saker. Just nu håller jag på att skjuta upp min nattsömn, så nu måste jag verkligen lägga ifrån mig mobilen och somna. Godnatt på er!😊

Till top