malinsgravidblogg.blogg.se

23 årig mamma som bor i Strömsholm.

Förlossningsjournalen och bilder

Bilder Ida, graviditeten Permalink0

 

Godkväll! Kommer knappt ihåg vad jag har skrivit här och inte. Tror inte jag har skrivit att jag var på "efterkontroll" hos barnmorskan. Bokade tid för jag tänkte att jag skulle åka dit och fråga om det är okej för mig att börja träna lite "hårdare". Självklart glömde jag att fråga nånting om träning iöverhuvudtaget..Jag var nog ganska upptagen med förlossningjournalen som var ganska spännande. Stog ett par saker där som jag inte var medveten om. Tänkte sammanfatta allt så detta inte blir världens längsta inlägg. Mina värkar började alltså en tisdag med 10 minuters mellanrum. I början var dem hanterbara. Efter ca ett dygn gjorde dem fruktansvärt ont. Jag öppnade mig väldigt långsamt. Var öppen 3 cm med värkar i över ett dygn. På torsdagen blev jag inlagd på kvinnokliniken. Där öppnade jag mig från 3-6 cm på några timmar. Dem timmarna var ganska hemska. Var helt ensam där. Blödde mycket. Hade sjukt ont. Ville egentligen bara få sova. När dem såg att jag var öppen så mycket skickade dem ner mig på förlossningen. Jag fick lustgas och piggilin. Andreas kom snabbt in till förlossningen och allt kändes bättre. Sen höll vi på hela natten. Till slut var jag öppen 10 cm men inget vatten kom. Barnmorskan fick sticka hål och ta fostervattnet. Tydligen kom det vatten som var bajsfärgat. Det hade jag ingenaning om. Bebisar är oftast stressade om dem bajsar i magen. Skulle dem svälja vattnet med bajset i kan det bli livshotande. Som tur var kom hon ut och mådde bra. Jag mådde också bra trots att jag hade förlorat massor med blod (ca 1,5 liter). När jag kom hem ifrån BB mådde jag dock inte ett dugg bra. Var blek och utmattad. Hade jag fått göra om allt igen så hade jag gått med på att ta både blod och dropp. Förövrigt så är jag nöjd med min förlossning. Ser fram emot att förhoppningsvis få uppleva det igen:)

 

Gick tydligen att ladda upp några bilder nu också. Tjoho!

BVC besök 4,5 månad

Allmänt Permalink0

Heej! Kom på att jag skulle skriva ett inlägg om hur det gick hos BVC. Ida hade gått upp 500-600 gram på 3 veckor. Hon väger nu alltså 7120 gram och hon är nästan 65 cm lång:) Mer än så finns det typ inte att säga. Hon är ganska torr av sig bara, så måste smörja in henne varje morgon och kväll. Man ska vara lycklig om allt ser bra ut. Det är jag verkligen. Nästa gång vi ska dit är det dags för sprutor och läkarundersökning. Usch..gillar inte sprutorna alls. Dem verkar göra så himla ont att få:( Jaja, förhoppningsvis gör dem nytta. Juste! Bokade ett besök hos barnmorskan också (lite efter). Ska dit på måndag och gå igenom förlossningsjournalen. Det ska bli väldigt spännande! Ska säkerligen prata preventivmedel också. Det är ju inte lika spännande..Någon som har tips på bra preventivmedel? Vill helst inte trycka i mig massa hormoner. Kommentera gärna om ni har nått bra tips:)

Helgen

min vardag Permalink0

Hej på er! Barnet sover så då får man passa på att skriva lite här. Nu är det Söndag och jag är så himla trööötttt. Tyckte att Ida sov ganska bra inatt så jag förstår inte hur jag kan vara så trött. Tror att det kan bero på att Ida kräver mer näring ifrån mig nu. Helammar ju fortfarande och hon börjar bli så stor så hon "äter upp mig". Har dock många kilon kvar att gå mer fortfarande, men tycker det märks att hon tar mer näring pga att jag blir så trött. Igår var vi iallafall hos min mamma och pappa för att Andreas jobbade. Ida var på toppenhumör och då kan man ju inte vara annat än glad. Träffade även min kompis Emma där. Vi gick en sväng med vagnen och pratade lite bara:) Jag och Ida gick hem igen vid klockan fem och när vi kom hem var det bara att göra kväller. Idag är Andreas ledig så vi är bara hemma och myser. Hans pappa (Idas farfar) var på besök för ett tag sedan. Nu sover Ida som sagt och Andreas bakar bullar. Jag tänkte åka till Hemköp och handla lite frukostgrejer om en stund. Roligare än såhär blir det nog inte. Ska ta en dusch ikväll, det kan ju vara ganska skönt. Haha, är så trött så jag vet knappt var jag ska ta vägen. Imorgon har vi tid hos BVC. Kan återkomma med hur det gick imorgon. Ska sluta skriva nu. Känner att det blev ett ganska rörigt inlägg. Puss

Till top