malinsgravidblogg.blogg.se

23 årig mamma som bor i Strömsholm.

Fredag

Graviditet nr 2 Permalink0

Heej! Det händer inte mycket i veckorna just nu, samtidigt känns det som att dagarna bara springer iväg. Nu är det Fredag IGEN. Vi har inte gjort nånting speciellt alls i veckan. Har bara jobbat lite och varit hemma med Ida som vanligt😊 I onsdags var vi på kalas hos Idas farmor, det är vell typ det som har hänt. 

Vet inte riktigt vad vi ska göra i helgen heller . Vet Bara att Andreas jobbar och att vi ska storhandla idag när han slutar. Imorgon går jag in i vecka 32 med magen. Det börjar kännas ganska så tungt nu alltså, men jag vet att det kommer bli mycket värre. 

Har Knappt tagit några bilder alls på magen under denna graviditet. Ganska tråkigt kanske? Eller kanske skönt att man inte tänker så mycket på det. Magen är stor och rund. Tror att den är ungefär lika stor som den var med Ida, hade en stor rund gravidmage då också. Dock så känner jag mig större i resten av kroppen. Benen känns stora och tunga, eller egentligen känns hela jag gigantisk. Men vet att det bara är tillfälligt, så det får gå ändå. 

Nu ska jag städa bort ungefär 100 leksaker som ligger utspridda på golvet. Sen blir det mellis och lunchvila. Ha en fin Fredag! 

Senaste tiden

min vardag Permalink0

Hej på er! Var ett tag sen jag skrev nu igen..Jag har helt enkelt varit så osugen på att skriva. Tänkte sammanfatta våran vecka nu istället😊

I början av veckan la jag ut våran Brio vagn på blocket. Det är den vagnen vi har använt oss av sedan Ida föddes. Kändes onödigt att ha en "ny" vagn med både sitt och liggdel när vi har våran nya Emmaljunga double Viking. Vi fick iallafall vagnen såld ganska snabbt och det kändes så skönt! Ett par dagar senare också vi och köpte en gammal (2010) Emmaljunga vagn av en bekant. Tänkte att vi ska ha den som extra utifall man bara vill gå ut och gå med ett barn. Köpte den för ynka 300kr så det var det absolut värt. 

Under veckan har jag också börjat tvätta upp lillbebisens kläder som har legat nerpackade i kartonger. Det mesta är ju Idas "gamla" kläder. Har tvättat upp storlek 56 och 62 så nu är byrålådan fullproppad. 

Måste säga att jag börjar känna mig liiiite mer redo inför bebis nu. Saker börjar falla på plats och det mesta är inköpt. Det vi har kvar att köpa är typ blöjor och något slags enkelt skötbord. Dock så är jag glad för att det fortfarande är ungefär två månader kvar. 

Igår var vi och hälsade på två vänner som också har en dotter som är i Idas ålder. Det är så roligt för Ida att få leka och gå loss med andras leksaker. Hon som annars är ganska blyg mot människor hon inte känner igen var inte ett dugg blyg. Vi lekte och åt pizza innan vi åkte hem och nattade Ida. När Ida sov började jag och Ante kolla på en ny serie (outlander) och så åt vi choklad och mös. 

Måste säga att detta har varit en bra vecka. Vi har fått saker gjorda och vi fick en mysig helg tillsammans eftersom Andreas har varit ledig. Mer sånna helger tack😊 Idag ska vi hälsa på Andreas mormor och morfar en stund och min mamma och pappa en stund. Hoppas ni får en bra Söndag! 

Söndag

Bilder Ida Permalink0

Godmorgon! Idag är det Söndag och helgen bara försvann. Det har inte direkt känts som helg då Andreas bara har jobbat och jag och Ida bara har varit hemma. 

I Fredags fick vi ju träffa en läkare som skulle kolla på Idas öron. Han rensade rent öronen från vax och såg att trumhinnorna såg fina ut. Tjoho så skönt! Hon verkar må väldigt bra just nu, förutom en liten tand som spricker igenom. Hon sover extremt bra på nätterna. På kvällen somnar hon vid 20:00, sen sover hon fram tills 07:30 ungefär. Vi behöver inte ge henne nånting att äta eller så, det enda man behöver göra är att stoppa in nappen ibland😊

Hoppas hennes bra rutiner fottsätter att hålla i sig. Kan tänka mig att det blir lite oroligt sen när lillasyster kommer. Det blir ju en omställning för oss alla. 

Idag så händer det inte mycket. Andreas jobbar och jag ska börja tvätta upp lite bebiskläder. Vi kanske åker och tar en fika hos mina föräldrar sen. Hoppas ni får en bra dag!

Till top