malinsgravidblogg.blogg.se

23 årig mamma som bor i Strömsholm.

Besök hos Bm vecka 36

graviditeten Permalink0
Hej! Kom precis hem från barnmorskan och tänkte skriva ett inlägg om hur det gick. Är i vecka 36 just nu men går in i vecka 37 bara om någon dag. Hon började med att kolla mitt urin som såg bra ut. Sen tog hon mått på magen som visade 35 (alltså SF måttet). Bebisen ligger fixerad och pressar på neråt, så det är nog därför jag har börjat känna av lite "mensvärk" de senaste dagarna. Vi lyssnade även på bebisens hjärtljud som låg på 145/slag per minut, vilket är normalt. Sist men inte minst tog vi blodtrycket på mig som visade 130/98. Övertrycket är OK men undertrycket börjar bli ganska högt. Blodtrycket och vätskan i kroppen gör att jag får otroligt ont i händer, fötter och huvud. Dessutom är jag en sån som alltid har haft lågt blodtryck tidigare, Så det har blivit en liten omställning för kroppen kan man säga. Ska tillbaka om en vecka igen för att hålla koll på att inte blodtrycket ökar ännu mera. Det börjar kännas att vi närmar oss slutet av graviditeten nu..Allt känns så otroligt tungt. 

BB-väskan

graviditeten, min vardag Permalink0
Hej på er! Skrev ju igår att jag har börjat packa BB-väskan så tänkte skriva ett litet inlägg om det nu. Mest fokus har jag lagt på bebisens saker. Tänkte lägga ut en bild och visa vad jag packat till lillen/lillan.
Började med att packa 3st bodys, 2st byxor, 2st Pyjamas, 2 st mössor, 2st strumpor, 2 st filtar, 1st overall, 2st "kräklappar" och en napp. Ville egentligen inte att det skulle bli så mycket saker, men kan typ inte rensa bort nånting. Jag har dock ändrat om lite..Bytte ut overallen mot en tröja för jag tror att overallen blir alldeles för varm. Tänkte att det "får räcka" med tröja, byxa, mössa och en filt för hemfärden. Tog även bort en Body pga att alla säger att man mest har bebisen naken med blöja och filt på BB. Dem vill ju gärna ligga hud mot hud. Har ju som tur är inte jätte långt in till sjukhuset så i värsta fall kan ju Andreas åka hem och hämta saker. Till mig har jag packat en pyjamas (stor T-shirt och byxa), ett linne, ett par tights, 2 par stora trosor, strumpor och tofflor. Det jag har kvar att packa i klädväg är en stor tröja, eventuellt ett par byxor till och två stycken amnings BHar. Sen har jag ju självklart packat en necessär med toalettsaker också. I necessären ligger det Shampoo, balsam, ansiktssalva, läppbalsam, tandborste/tandkräm, bindor och amningsinlägg. Det saknas en hårborste, bodylotion och hårolja. Övriga saker jag har packat är blodgruppskort och förlossningsbrev. Självklart ska det ner mer saker som tex plånbok (Legg!!), kamera, mobil, laddare och snacks, men det får åka ner när allt sätter igång. Vad tycker ni? Är det nånting viktigt som jag har glömt?:)

Påsken är över

Allmänt Permalink0
Tycker det känns skönt att ha påsken överstökad, För det betyder liksom att tiden går framåt. Vad har hänt i påsk då? Har mest bara ätit mat och godis känns det som. Har ju fyllt år också, men det har jag redan skrivit om. Nu är April snart här och det känns riktigt spännande! Har tyvär börjat må lite sämre på sistone..Tycker jag har ont i huvudet var och varannan dag. Som tur är ska jag till Barnmorskan på kontroll nu på Torsdag. Packade BB-väskan idag och anmälde föräldrapenningen på försäkringskassans hemsida. BB-väskan tänkte jag skriva ett eget inlägg om sen:) Finns inte så mycket mer att säga just nu. Vill bara att tiden ska gå fort fort fort. Godnatt på er! 

Till top