malinsgravidblogg.blogg.se

23 årig mamma som bor i Strömsholm.

Lek och bus

min vardag Permalink0

Hej på er! Idag är det Söndag och pappan i huset fyller år. Han har jobbat natt också så jag har fått städa ihjäl mig här hemma. Kändes påriktigt som att jag skulle svimma igår efter allt städande. Inte konstigt när man är höggravid och väger 30 kg mer än vad man "ska". 

För några dagar sedan var jag och Ida och träffade en "ny" kompis till henne. En tjej i samma ålder. Dem lekte jätte fint ihop, även fast Ida kanske inte tog för sig så mycket eftersom vi var på ett nytt ställe. Ida sprang mest efter henne och var nyfiken på vad hon hittade på. Det var iallafall mysigt och roligt att hitta på nånting nytt. 

I fredags åkte vi till Leos lekland med en av Andreas närmaste kompisar med familj. Dem har en tjej som är exakt ett halvår äldre än Ida. Vi hade jättekul på Leos. Det var inte så mycket folk där heller så det var skönt. Efteråt åt vi donken innan vi åkte hem och kollade på Idol. Tjejerna var så söta med varandra på donken och satt och matade varandra med hamburgare. En väldigt rolig eftermiddag blev det. 

Har inte tagit så mycket bilder de senaste dagarna Tyvär. Sockerkakan bakade jag igår inför dagens "kalas". Nu ska jag och Ida strax vila lite lunch. Ha en mysig Söndag! 

Det går framåt

Bilder Ida Permalink0

Japp framåt går det, i rasande fart. Tiden går framåt och Idas utveckling bokstavligen springer iväg just nu. Hon har varit lite småtjurig och gnällig på sistone. Det är hon nästan bara nät det händer mycket i utvecklingen. Vad är det som har hänt då? Jo, skrev ju ett inlägg om sängar sist. Nu sover hon i sin egna stora säng hela nätterna. Det kanske tar en liten stund att natta henne, men vad bra hon sover när hon väl somnat..

Någonting mer som hänt de senaste dagarna är att hon har kissat och bajsat på sin potta. Efter vällingen brukar det alltid komma mycket i blöjan, så då är det bara att sätta henne där och vips så kissade hon och nästa dag bajsade hon där. Nu är det bara att fortsätta träningen nån gång per dag så kanske hon lär sig. 

Hon lär sig mycket ord nu också. Man märker att hon verkligen försöker härma det mesta vi gör och säger, så nu har hon sina egna små ord för det mesta. Även fast andra inte förstår vad hon menar så gör vi det. Vår stora lilla tjej! Så duktig😊

Nya sovrutiner

Inredning, min vardag Permalink0

Godkväll! Äntligen är det Fredag. Vi har ätit pizza och choklad. Skulle kolla på Idol, men jag missade mycket då Ida var så svår att natta. Hon har fått en "ny" egen säng som står brevid min Och Andreas säng. Tanken är att hon ska lära sig att sova i egen säng nu. Hon ligger ju precis brevid mig eller Andreas ändå. 

Vill vänja henne nu i hyffsat god tid innan lillasyster är beräknad. Ida är ju van att sova precis brevid mig i samma säng. Men det funkar ju inte riktigt att ha en 1,5 åring och en nyfödd tätt intill hela nätterna. Eller kanske hade det funkat, men det hade nog varit jobbigt för oss alla till slut. Förmodligen hade barnen väckt varandra om vartannat och jag hade nog inte fått sova en blund.. 

Såhär ser det iallafall ut just nu i våra sovrum. Dock vill inte Ida använda täcke och kudde när hon sover. Hon ligger platt pannkaka med huvudet på madrassen utan kudde, sen så har hon bara en filt. Spjälsängen står i Idas rum/lekrummet och används bara som soffa. Den har aldrig blivit använd av henne så vi gjorde om den lite. 

Bebisen får sova i bedsidecrib eller med mig i 140 sängen som står på golvet i Idas rum. Huvudsaken är att barnen inte stör varandra så dem får den bästa möjliga sömnen som går. Jag vill gärna också få sova så bra det bara går. Dock vet jag hur det är med nyfödda bebisar, dem vet inte riktigt skillnad på natt eller dag👀 Nu ska jag strax gå och lägga mig. Blev trött av att bara prata om sängar och sömn. Godnatt 😊

Till top