malinsgravidblogg.blogg.se

23 årig mamma som bor i Strömsholm.

Idas utveckling

Bilder Ida Permalink0

Godförmiddag! Har precis varit och jobbat en stund. Andreas jobbar eftermiddag så då brukar jag passa på innan han börjar. Ska försöka hinna ta en dusch också innan han ska åka. 

Nu har ju Ida varit 1 år i snart en månad. Måste säga att det händer väldigt mycket med henne just nu. Hon vill upp och gå massor (man får hålla henne i händerna). Hon nästan springer fram ibland. Dock behöver hon träna lite på balansen innan hon kan gå själv. Men tror att det kommer komma snart. Det som jag reagerar mycket på varje dag är att hon är otroligt duktig på att härmas. Räcker med att man säger eller gör nånting en gång så börjar hon försöka göra likadant. 

Man märker så väl att hon vill prata och göra sig förstådd. Det ordet hon verkligen säger klockrent är "där". Låter så himla gulligt där hon pekar på nånting och säger "där". Hon säger också "borta" när hon gömmer sig nånstans. Hon vet också var näsan, huvudet och magen sitter. Frågar man var näsan är så pekar hon. Hon förstår vilken leksak hon ska hämta om jag säger tillexempel   "kan du hämta boken". Sen det gulligaste av allt är att hon kan plocka undan sina klossar som hon har rivit ut på golvet. Behöver bara fråga "kan du städa?" Så börjar hon lägga tillbaka klossarna i lådan. Så himla häftigt att dem  kan lära sig så fort! 

Tänderna däremot ekar med sin frånvaro. Tycker det är lite komiskt att hon snart blir 13 månader och fortfarande är tandlös. Har nästan svårt att föreställa mig hur hon kommer se ut med tänder😬😂 Vi får se när dem dyker upp helt enkelt. Men det borde ju bli snart tycker man. Nu ska jag passa på att duscha innan Andreas ska åka. Ha en fin Måndag där ute!😊

Till top