malinsgravidblogg.blogg.se

23 årig mamma som bor i Strömsholm.

1 års kontrollen

Bilder Ida Permalink0

Hej på er! Har påbörjat att skriva inlägg ett par gånger, men ger upp när jag märker att det inte går att ladda upp bilder.. Min telefon är så full att den laggar ihop då och då. Har till exempel en väldig tur om jag kan kolla på snapchatvideos. Skulle behöva tömma och rensa den, men får liksom aldrig tid till det. 

I Måndags var det iallafall dags för Idas 1 års kontroll på BVC. Vi började med att väga och mäta som vanligt. Ida tycker det är jätte obehagligt och läskigt så hon var mest ledsen stackarn. Hon vägde iallafall 9345 gram och var 75 cm lång. I mina ögon är hon perfekt men om jag jämnför med andra bebisar (som man absolut inte ska göra) så tycker jag hon ser ganska "långsmal" ut. 

Hon följer iallafall sin kurva perfekt. Det enda hon ligger ganska långt under "genomsnittet" är huvudomfånget. Men alla ser vi olika ut😊 Sen var det iallafall dags för läkarundersökning. Han började med att kika in i Idas öron bara för att hon har haft problem med dem. Det såg bra ut. Sen kände han och klämde lite på magen och lyssnade på hjärtat. Det var också bra. Då blir man väldigt nöjd som förälder. 

Sist men inte minst var det dags för en spruta i vardera lår. Måste säga att det var det som hon blev minst ledsen av. Hon grät en stund men det gick snabbt över. Pluttan har haft ett stort blåmärke på ena benet pga sprutan. Hon fick feber igår, men idag har hon varit feberfri. Dock är hon ganska mycket gnälligare än vanligt.. Men det är okej. Hoppas hon blir som vanligt igen så snart som möjligt. 

Hon har varit lite skeptisk till barnmaten på sistone. Både burkmat och när jag gjort egen. Hon tar några tuggor innan hon börjar spotta ut det. Välling däremot har blivit riktigt populärt. Hon kan klunka en hel flaska på några minuter nu. Tänk så det kan ändras.. Nu ska jag gå till soffan en stund innan det är läggdags. Trevlig kväll på er!

Till top